Stempas

Uiterlijk woensdag 4 november 2020 ontvang je jouw stempas voor de verkiezingen. Voor het stembureau is jouw stempas het bewijs dat je jouw stem nog niet bij een ander stembureau hebt uitgebracht.
Met je stempas kun je binnen Appingedam, Delfzijl en Loppersum zelf bepalen in welk stembureau je stemt. Zonder stempas en identiteitsbewijs kun je niet stemmen.

Belangrijk om te weten

Ben je je stempas kwijt, heb je geen stempas ontvangen of is je stempas onleesbaar? Dan kun je een vervangende stempas aanvragen. Dit kan via het Bureau Verkiezingen (telefoonnummer 0596-639970), via de post of via een e-mail.  

In het gemeentehuis

Je kunt voor 17 november 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen. Dat kan in het gemeentehuis, hiervoor moet je wel een afspraak maken via het Bureau Verkiezingen. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen naar de afspraak!

Digitaal of per post

Je kan ook een nieuwe stempas aanvragen via de post of via e-mail: Download het formulier 'Verzoek voor een vervangende stempas' en vul het volledig in.

Voeg een kopie van een geldig legitimatiebewijs toe en verstuur jouw aanvraag voor 13 november naar de gemeente waar je woont en ingeschreven staat. Hieronder vind je de juiste adressen:

Stadskantoor Appingedam
t.a.v. Bureau Verkiezingen
Postbus 15
9900 AA Appingedam

Gemeente Delfzijl
t.a.v. Bureau Verkiezingen
Postbus 20000
9930 PA Delfzijl

Gemeente Loppersum
t.a.v. Bureau Verkiezingen
Postbus 25
9919 ZG Loppersum

Vind je later je 'oude' stempas terug? Dan kun je daar niet mee stemmen. Dat kan uitsluitend met de nieuwe stempas. Als je de nieuwe stempas verliest na dinsdag 17 november 12.00 uur, dan kun je woensdag 18 november 2020 niet stemmen.